Afvoer verstoppingen

Geborrel

Als u last heeft van geborrel uit uw gootsteen kan dit met een aantal verschillende zaken te maken hebben. Dit kan ten eerste komen door een opbouwende verstopping die nog niet groot genoeg is om de leiding geheel te verstoppen maar er wel voor zorgt dat de leiding allemaal rare geluiden maakt. Een andere mogelijkheid is ook dat de beluchting van uw keuken niet optimaal. De monteur kan ter plaatsen het beste inschatten hoe hij uw probleem het best zou kunnen.

Hemelwaterafvoer (regenpijp) Verstoppingen

Regenpijpen raken voornamelijk verstopt door organisch afval zoals bladderen en opstuivend zand. Wij spuiten deze leidingen door met onze hogedrukspuit en indien nodig worden de aansluitende dakgoten gereinigd.

Doucheafvoer verstopping

Van een verstopping in uw toilet tot gootsteen afvoer en douche: de specialisten van SOS Snelservice staan klaar om dit voor u op te lossen. Wij werken met de meest moderne apparatuur en hebben up-to-date kennis om iedere verstopping te verhelpen.

Doucheverstoppingen en badverstoppingen worden veelal veroorzaakt door lichaamseigen vetten en lichaamshaar. Deze verstoppingen zijn onvermijdelijk maar gelukkig ook relatief eenvoudig ontstopbaar. Wij werken in dit segment voornamelijk met vacuüm technieken en zuigen de blokkades uit uw afvoer. Preventie van dergelijke verstoppingen is helaas niet of nauwelijks mogelijk en wij adviseren u snel een professional in te schakelen.

Bij een douche afvoer die verstopt is heb je kennis en vakmanschap nodig, alle monteurs van SOS Snelservice hebben een gedegen opleiding achter de rug om u probleem te verhelpen.
Een simpele verstopping kan doorgaans zonder al te veel problemen door bijna alle bedrijven worden verholpen, echter indien het wat ingewikkelder wordt en er meer kennis en vakmanschap nodig is bent u waarschijnlijk beter af met een bedrijf wat echt gespecialiseerd is in het reinigen, inspecteren en ontstoppen van riolen/afvoeren.

Als de hogedruk niet het meest geschikt is om de verstopping te verhelpen kunnen wij een keuze maken uit één of meerdere van onze verenmachines die zeer geschikt zijn voor bijvoorbeeld keuken- of badkamerafvoeren.
Zoals de naam al doet vermoeden brengen deze machines machinaal een veer in de te ontstoppen leiding waarbij deze langzaam met draaiende bewegingen door de verstopping gaat.

Voor elke diameter afvoerleiding hebben wij de geschikte machine. Afvoerleidingen van 32, 40 of 50 mm met of zonder haakse bochten zijn voor de kleine veermachine geen enkel probleem.
Uitzonderlijk lange afvoeren in bijvoorbeeld appartementen of kantoorgebouwen kunnen met behulp van onze middelste veer met een maximale lengte van 15 meter ook gereinigd worden.

Bij zware verstoppingen kan deze veer ook worden voorzien van freeskoppen.
Tenslotte kan onze grote veermachine moeiteloos toiletafvoeren en standleidingen ontstoppen tot een lengte van 30 meter
Loopt uw douche water niet meer lekker weg, blijft uw gootsteen vol met water staan? Wij hebben de juiste materialen om uw probleem snel te verhelpen.

Keukenafvoeren Verstopt

Keukenafvoeren worden veelal getergd door verstoppingen, omdat deze heel frequent gebruikt worden en de diameter van deze leidingen kleiner zijn dan die van het toilet. Vaak zijn de nieuwere keukens voorzien van een vaatwasser die zijn (vettige) lozing afvoert op de gezamenlijke leiding van de gootsteen. De meeste keukenverstoppingen vinden plaats vlak achter de zwanenhals of in het eerste gedeelte van de liggende leiding. Deze verstoppingen zijn te verhelpen door het toe te passen van een mechanische veer die de restanten opschudt, weg trilt en gezamenlijk met water loost richting het hoofdriool. Keukenverstoppingen van een meer hardnekkige aard zijn vaak te wijten aan constructie fouten en vergen wat meer aandacht. Onze loodgieters onderzoeken allereerst de mogelijkheid om de keukenverstoppingen te verhelpen middels onze hoge druk spuit vorens over te gaan tot het vervangen van de keukenafvoer.