Lekkende kraan

Laat uw lekkende kraan repareren door een vakkundige loodgieter. SOS Snelservice staat vaak al binnen enkele uren bij u op de stoep in Amsterdam en omstreken om de lekkage te verhelpen. U kunt ons zelfs ’s nachts bellen, want wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

  • Uw lekkende kraan nog dezelfde dag gerepareerd
  • Onze loodgieters zijn 24/7 bereikbaar
  • Duidelijke kosten vooraf

Bel de loodgieter voor het repareren van uw lekkende kraan of vul het contactformulier in om een afspraak te maken.

Oorzaken van lekkende kraan

Een lekkage kan verschillende oorzaken hebben. Het probleem doet zich bijvoorbeeld voor in de kraan zelf, in de afvoer of zelfs in de riolering. U kunt zelf op zoek gaan naar het probleem door de kraan uit elkaar te halen of de loodgieter van SOS Snelservice bellen.

  • Versleten kraanleertje
  • Verkalking in de kraan
  • Verkalking kraanknop
  • Scheur in de rubbertjes

Zelf uw lekkende kraan repareren

Voordat u met de kraan aan de slag gaat, sluit u de hoofdkraan en laat u het water uit de kraan stromen. Zo voorkomt u een grote lekkage wanneer u de kraan uit elkaar haalt. Om de kraan te repareren zoekt u eerst uit waar de lekkage door veroorzaakt wordt. Hierboven noemen we enkele mogelijke oorzaken van de lekkage. Kunt u de oorzaak vinden? Dan is het probleem vaak gemakkelijk op te lossen door het defecte onderdeel te vervangen.

Kraan uit elkaar halen

Verwijder de knop van de kraan en draai de schroef die onder de knop zit los. Draai het bovenste gedeelte (de sierhuls) van de kraan los met een tang. Met een doek tussen de tang en de kraan voorkomt u beschadigingen. Mogelijke oplossingen zijn:

  • Indien het leertje versleten is, kunt u deze nu vervangen door de schroef of moer los te draaien die het kraanleertje op zijn plaats houdt.
  • Verwijder kalkaanslag op de verschillende onderdelen van de kraan met een ontkalkingsmiddel.
  • Draai het binnenwerk van de kraan open om een nieuwe pakking te plaatsen.

Vervolgens monteert u de sierhuls weer op de kraan, zet u deze vast met de schroef en plaatst u de kraanknop terug.

Laat uw kraan repareren door SOS Snelservice

Onze ervaren loodgieters weten precies hoe ze een lekkende kraan kunnen verhelpen. We bekijken uw keukenkraan of mengkraan en halen deze uit elkaar om de oorzaak van de lekkage vast te stellen. Vervolgens repareert de loodgieter uw kraan vakkundig door bijvoorbeeld de rubbers of het kraanleertje te vervangen.

Loodgieters, slotenmakers en elektriciens

SOS Snelservice is een allround servicebedrijf: u schakelt ons in voor problemen met uw afvoer, cv, elektra, riolering en sloten. Lekkages, verstoppingen en storingen verhelpen wij in een handomdraai. Onze specialisten zijn dag en nacht bereikbaar.

Bel de loodgieter

Lekt uw kraan? Neem dan contact op met onze loodgieters om een afspraak te maken voor de reparatie van uw kraan in Amsterdam en omstreken. Onze loodgieters zorgen dat uw kraan niet meer lekt: bel 020 616 64 64.

SOS Snelservice
Vaalmuiden 29
1046 BV Amsterdam
020 616 64 64

We wijzen je op onze Privacy- en cookieverklaring.