Wasbak ontstoppen

Zelf uw wasbak ontstoppen: met de tips van SOS Snelservice wordt dit een eitje. Lukt het u toch niet om de verstopping in uw gootsteen te verhelpen? Bel dan de loodgieter en laat de verstopping in de afvoer van uw wastafel oplossen door een professional.

  • 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar
  • Duidelijke kosten vooraf
  • Tips om zelf uw wasbak te ontstoppen

Bel de loodgieter wanneer uw wasbak verstopt is en wij staan binnen enkele uren bij u op de stoep. Zo kunt u snel weer gebruikmaken van uw wastafel.

Waardoor raakt uw wasbak verstopt?

Een wasbak raakt vaak verstopt door haren, zeepresten en gel. Dit vormt een verstopping, waarna het water niet meer goed doorloopt. Als u hier niets aan doet, dan zal het water op den duur helemaal niet meer weglopen, maar in de wasbak blijven staan. Maak regelmatig uw wastafel en met name het putje goed schoon: verwijder haren en zeepresten om verstoppingen te voorkomen.

Zelf de afvoer van uw wastafel ontstoppen

Voordat u de loodgieter belt, kunt u zelf proberen om uw wasbak te ontstoppen. Er zijn verschillende middelen beschikbaar om de verstopping te verhelpen. Gebruik bijvoorbeeld de volgende materialen:

  • Ontstopper (plopper) om het vuil los te trekken
  • Ontstoppingsveer om de verstopping uiteen te trekken
  • Vloeibaar ontstoppingsmiddel om het vuil op te lossen

Op deze wijzen zorgt u dat de verstopping loskomt van de leidingen, zodat u deze gemakkelijk uit de leiding trekt of wegspoelt met water. Mocht dit het probleem niet oplossen, dan kunt u de onderstaande middelen gebruiken.

Wasbak uit elkaar halen

Om hardnekkig vuil en haren uit de afvoer van uw wasbak te halen, kunt u ook de zwanenhals losmaken. Draai de twee ringen aan beide uiteinden van de zwanenhals los met een waterpomptang en haal het onderdeel eruit. Maak alle onderdelen goed schoon, verwijder haren en andere vuilresten en plaats de onderdelen terug.

Laat uw wasbak ontstoppen door een loodgieter

De professionele loodgieters van SOS Snelservice weten precies hoe ze de oorzaak van een wasbak verstopping vinden. Zodra ze deze gevonden hebben, lossen ze dit dankzij hun expertise snel op. Met onze specialistische gereedschappen hebben wij uw wasbak snel ontstopt. Zo kunt u gauw verder met uw dagelijkse bezigheden.

Onze service in regio Amsterdam

De loodgieters van SOS Snelservice helpen u in Amsterdam en in de omgeving van onze hoofdstad met het ontstoppen van uw wasbak, maar u kunt bij ons terecht voor veel meer diensten:

Contact opnemen met SOS Snelservice

Bel bij een verstopte wasbak naar SOS Snelservice in Amsterdam. Onze loodgieter komt uw wasbak ontstoppen, zodat u er gauw weer gebruik van kunt maken.

SOS Snelservice
Vaalmuiden 29
1046 BV Amsterdam
020 616 64 64

We wijzen je op onze Privacy- en cookieverklaring.