Tips om nooit meer je sleutels te vergeten of verliezen

17 Juli, 2017 10:27

Bijna iedereen is zijn huissleutel wel eens kwijt. Natuurlijk gebeurt dat altijd net als je haast hebt of als je voor een dichte deur staat. Je weet zeker dat je de sleutelbos zojuist nog ergens gezien hebt, maar je sleutels zijn onvindbaar. Voorkom het verliezen of kwijtraken van je sleutels met deze eenvoudige tips.

Leg je sleutels op een vaste plek

Leg je sleutels thuis en op je werk altijd op een vaste plek: hang je sleutelbos op aan een haakje of leg in een lade. Het maakt niet uit waar je ze neerlegt, als het maar altijd op dezelfde locatie is. Houd er rekening mee dat ze op deze plek niet in de weg liggen. Dan verplaatst iemand je sleutels misschien en ben je ze alsnog kwijt. Ook wanneer je onderweg bent is het handig om je sleutelbos altijd op dezelfde plek te bewaren, zoals in je broekzak, jaszak of tas.

Maak een mental picture

Leg je je sleutels ergens anders neer dan op je vaste plek, maak dan een mental picture. Kijk goed naar je sleutels en denk even bewust na over waar je je sleutels neerlegt. Daardoor onthoud je beter waar je sleutelbos ligt en vind je hem later makkelijk terug.

Sleutelhanger

Een grote sleutelbos is makkelijker terug te vinden dan een enkele sleutel. Hang daarom een kleurrijke of grote sleutelhanger aan je sleutel, zodat je sleutelbos altijd in het oog springt. Er bestaan ook sleutelhangers die licht geven, geluid maken of een gps-tracker hebben. Hiermee is het bijna onmogelijk om je sleutels kwijt te raken.

Check, check, dubbelcheck

Controleer voordat je de deur achter je dicht trekt of je sleutels in je broekzak, jaszak of tas zitten. Dit kost nauwelijks tijd; je checkt in een paar seconden of je je sleutels bij je hebt. Met deze simpele controle voorkom je dat je voor een dichte deur komt te staan.

Als je toch je sleutels kwijt bent

Ben je toch je sleutel vergeten of kwijtgeraakt, en sta je voor een dichte deur? Bel dan SOS Snelservice via 020 616 6464. Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Onze specialist komt je deur zo snel mogelijk openen.

Help! Het doucheputje is verstopt >