5 tips om verstopping het sanitair tegen te gaan

Geplaatst op

U wilt het toilet doortrekken en ziet het water langzaam tot de rand stijgen. Help, een verstopping! Tijd om de boel te ontstoppen en te zorgen dat het niet nogmaals gebeurt. Wij helpen u met de volgende tips op weg om te zorgen dat het toilet of de douche niet meer verstopt.

Voorkom overmatig gebruik van toiletpapier

Een veelvoorkomende oorzaak van een verstopt toilet is het gebruik van teveel toiletpapier. Wanneer u teveel papier gebruikt, kan de afvoer dit niet verwerken en raakt het toilet verstopt. Gebruik daarom niet meer papier dan nodig.

Reinig de vaatwasser en wasmachine maandelijks

In veel huishoudens maken de vaatwasser en wasmachine overuren. De zeepproducten die voor deze apparaten gebruikt worden, blijven vaak achter in de leidingen doordat het water sneller wegspoelt dan het product. Reinig de wasmachine en vaatwasser door één keer in de maand de afvoer van de machines door te spoelen met heet water. Hiermee voorkomt u dat de leidingen dichtslibben en voor verstoppingen en lekkage zorgen.

De toiletverfrisser

Het komt vaak voor: een toiletverfrisser die losschiet en in het toilet valt. Om te voorkomen dat de toiletverfrisser afbreekt, is het belangrijk om het haakje goed aan de rand van het toilet te bevestigen. Mocht de verfrisser toch in het toilet vallen, verwijder deze dan met handschoenen aan. Probeer te allen tijde te voorkomen dat het doorspoelt.

Gebruik een wc-ontstopper

Een wc-ontstopper biedt uitkomst wanneer het water minder goed wegloopt. Door het toilet te ontstoppen met bijvoorbeeld een plopper worden afvalresten in beweging gebracht. Wanneer de afvalresten doorgespoeld zijn, heeft het water weer de ruimte om vlot weg te spoelen.

Maak de sanitaire voorzieningen regelmatig schoon

Door de sanitaire voorzieningen regelmatig te reinigen, vermijdt u kleine verstoppingen die leiden tot grote verstoppingen. Reinig maandelijks het afvoerputje door haren en dergelijke te verwijderen, en denk er ook aan de zwanenhals schoon te maken.

Raadpleeg een specialist bij een verstopping

Heeft u last van een verstopping in één van de sanitaire voorzieningen en lukt het niet om het zelf op te lossen? Raadpleeg één van de specialisten van SOS Snelservice door te bellen met 020 – 616 6464. Wij staan 24 uur per dag en 7 dagen in de week voor u klaar.

© 2024 Alle rechten voorbehouden | Powered by iClicks