De lente komt eraan

Geplaatst op

De lente staat weer voor de deur. In het zonnige seizoen ontdekken huiseigenaren de schade die de winter heeft aangericht, zoals kapotte leidingen, gescheurde tuinslangen en lekkende kranen. Wij geven daarom 5 tips om het huis klaar te maken voor de lente.

 –          Controleer de regenpijpen

Vooral in de herfst willen vallende bladeren nog wel eens voor problemen zorgen bij de verwerking van regenwater. Zorg er daarom voor dat de regenpijpen weer vuilvrij zijn en maak eventueel de dakgoten schoon. U kunt de pijpen controleren door een fikse regenbui te simuleren met een emmer water.

 

–          Bekijk of er rondom het huis materialen de afwatering blokkeren

Ligt uw terras vol waterplassen? Is uw deur smerig door opspattend vuil? Dan is er waarschijnlijk iets mis met de afwatering rond uw huis. Het wordt in dat geval tijd om de goten en putjes te controleren op blokkades. Voor wie niet van het subtielere onderzoekswerk houdt, kan een rondje met de hogedrukspuit al wonderen doen.

 

–          Inspecteer pijpen op lekken en beschadigingen

Bezitters van een buitenkraan doen er goed aan om de leidingen en aansluitingen controleren, ook al kan het wat vroeg zijn om de kraan weer te gebruiken. Voornamelijk de waterslang die de hele winter buiten ligt is kwetsbaar voor beschadigingen.

 

–          Controleer binnenshuis op vochtverspilling

Lekkende kranen of toiletten zijn natuurlijk pure waterverspilling, al kunnen deze problemen u amper ontgaan. Vergeet daarnaast niet te controleren of er water onder de koelkast of wasmachine ligt en of de afvoerslangen nog in goede staat zijn. Inspecteer de muren of plafond van de kelder eens op vochtplekken. U kunt het lek boven krijgen door goed te ruiken: vochtige ruimtes zijn te herkennen aan de muffe lucht die er hangt.

 

–          Check de waterdruk in huis

Een lage waterdruk kan verschillende oorzaken hebben, zoals problemen met de kraan of vulslang van de cv-ketel. Ligt het daar niet aan? Dan heeft u mogelijk last van een onontdekt waterlek. Tegenwoordig kunt u bij nieuwe cv-ketels ook van het digitale scherm afleiden wat de oorzaak van het probleem is.

 

Heeft u door lekkage of problemen met de verwarming toch een loodgieter nodig? SOS Snelservice staat voor u klaar: bel 020 – 616 64 64.

© 2024 Alle rechten voorbehouden | Powered by iClicks