Deel één: 10 bizarre feiten over het loodgieters vak

Geplaatst op

Een loodgieter is een loodgieter zal je denken. Maar schijn bedriegt! In de rijke historie van dit bijzondere en specialistische vak zijn er diverse bizarre feiten bekend. Feiten die niet bij iedereen bekend zijn en die wij graag met jullie willen delen. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder.

De WC is één van de plekken waar een loodgieter veel aan het werk is, deze bijzondere ruimte heeft in veel talen een speciale naam gekregen. In Egypte noemen hebben ze het de ‘House of Horror’ genoemd. In Engeland noemde de vroege heersers de badkamer ‘prive’ of ‘house of privacy’ en in Frankrijk noemen ze de badkamer ‘Le Chambre Sent’ (de stinkende kamer). De meest bizarre naam komt van Israëlisch zij noemen de WC ‘House of Honor’. In Nederland gebruiken wij naast WC, vaak de zin; het kleinste kamertje van het huis.

In de tijd van de Vietnam oorlog liet de president van Amerika (president Nixon) een speciaal team van onderzoekers bepaalde lekken in het overheidsproces plaatsen. De mensen van dit speciale en geheime team werden loodgieters genoemd. Bizar hè? Onze loodgieters houden zich gelukkig niet bezig met dit soort geheime praktijken, maar zorgen er gewoon voor dat uw leidingen weer werken!

In Japan (waar anders!) beschikken sommige gebouwen over wel hele bijzondere WC’s. Deze WC’s hebben een spraak gestuurd systeem waardoor de WC bij bepaalde commando’s gaat doorspelen. Eén van deze commando’s is bijvoorbeeld ‘Vuren’! Het blijft een bizar land.

De WC is een populaire plek om te lezen, een kruiswoordpuzzel te spelen of op je telefoon te kijken. Bij veel mensen is zo’n bezoekje aan de WC dan ook een tijdrovende ‘klus’. Uit onderzoek blijkt dan ook dat personen gemiddeld drie hele jaren van hun leven op het toilet zitten. Wie had dat gedacht?

Natuurlijk zijn er ook diverse onderzoeken geweest naar het gedrag op het toilet. Een studie naar toiletpapier kostte meer dan honderdduizend dollar en wees uit dat de meeste mensen hun toilet papier met de flap naar de voorkant hebben hangen. Waar de wetenschap al niet goed voor is!

Bovenstaande feitjes zijn grappig, maar een probleem met uw toilet is dat natuurlijk niet. Zoekt u naar een snelle oplossing voor uw problemen? Dan bieden de loodgieters van SOS Snelservice uitkomst. Kijk op onze loodgieters pagina voor meer informatie over onze werkzaamheden.

© 2024 Alle rechten voorbehouden | Powered by iClicks