Deel twee: 10 bizarre feiten over het loodgietersvak

Geplaatst op

Zoals uit deel één al is gebleken, is geen dag uit het leven van een loodgieter hetzelfde. Dankzij ons bijzondere vak hebben wij nog een aantal vreemde feiten die wij graag met jullie delen.

Van witte schapen en rioolkrokodillen tot opmerkelijke riooltouren

  • Wanneer een loodgieter een ‘wit schaap’ in het toilet signaleert, doelt hij eigenlijk op een opeenhoping van doekjes en maandverband.
  • Voor de ware rioolliefhebbers onder ons is er een speciale riooltour. De bewonderaars van het riool kunnen hun hart ophalen in de meest bijzondere riolen van Europa. Zo hebben de riolen van Parijs, Brussel, Londen en Barcelona allemaal hun eigen verhaal én geur.
  • Het verhaal gaat dat er in de riolen van New York krokodillen leven die als pasgeboren krokodillen door het toilet zijn gespoeld. Het eerste bericht over deze riool-krokodillen komt uit 1927.
  • Uit onderzoek is gebleken dat riolen in steden een zeer nauwkeurige en betrouwbare bron zijn voor het drugsgebruik in een stad. Daarnaast kan er snel gemeten worden of er in een korte tijd veranderingen zijn, bijvoorbeeld na een inval van de politie bij productielocaties of bij beslaglegging door de douane.
  • Het meest gebruikte materiaal in de sanitaire werken is koper. Dit is hetzelfde materiaal dat de Egyptenaren zo’n 3000 jaar geleden gebruikten om hun leidingen te maken.

Problemen met uw sanitaire voorzieningen

Heeft u ook een eigenaardig probleem met uw riool? SOS Snelservice lost dit graag voor u op! Kijk op de loodgieter pagina voor meer informatie en mogelijkheden over onze diensten of neem contact op via 020 – 616 6464.

© 2024 Alle rechten voorbehouden | Powered by iClicks