Kortsluiting oplossen

Zelf uw kortsluiting opsporen of de elektricien bellen: SOS Snelservice geeft tips over het oplossen van uw kortsluiting. Kunt u de elektra storing niet zelf verhelpen? Dan is onze elektricien binnen enkele uren ter plaatse om uw stroom weer in te schakelen.

 • 24/7 bereikbaar voor kortsluiting elektra
 • Binnen enkele uren aanwezig in Amsterdam en omstreken
 • Kortsluiting verhelpen en voorkomen

Neem contact op met SOS Snelservice voor het oplossen van uw kortsluiting:

Afspraak maken Bel: 020-6166464

Zelf uw kortsluiting opsporen

Vaak kunt u zelf de oorzaak van de kortsluiting opsporen. Het onderstaande stappenplan, de zogenaamde stekkerproef, helpt u hierbij.

 1. Schakel alle groepen in uw meterkast uit.
 2. Haal de stekkers van alle elektrische apparaten uit het stopcontact.
 3. Schakel de aardlekschakelaar in de meterkast in.
 4. Schakel alle groepen in uw meterkast weer in.
 5. Stop de stekkers van alle apparaten weer in het stopcontact en zet de apparaten aan. Doe dit één voor één, zodat u weet welk apparaat het probleem veroorzaakt.
 6. Zodra de aardlekschakelaar uitgeschakeld is, weet u welk apparaat de kortsluiting veroorzaakt. Vervang of repareer het apparaat.

Kunt u de oorzaak van de kortsluiting niet vinden? Controleer of een van de groepen overbelast is, doordat er te veel apparaten op aangesloten zijn. Is dit niet het geval? Dan belt u de elektricien om de oorzaak van uw kortsluiting te achterhalen en de elektra storing te verhelpen.

Kortsluiting laten oplossen

Onze ervaren elektriciens weten exact hoe ze snel de oorzaak van uw kortsluiting kunnen vinden. Zodra ze deze gevonden hebben, lossen ze het probleem op, zodat u snel weer stroom heeft.

Afspraak maken

Kortsluiting voorkomen

Een kortsluiting in uw elektra komt altijd op het verkeerde moment: als u het druk heeft, snel weg moet of geen tijd heeft om het op te lossen. Daarom helpen we u met onderstaande tips graag om een kortsluiting in uw woning te voorkomen:

 • Controleer elektrische kabels regelmatig op beschadigingen.
 • Gebruik nooit meer ampère dan is toegestaan.
 • Voorkom slijtage aan kabels door ze niet onder een zeil of tapijt te plaatsen.
 • Trek de stekker nooit aan het snoer uit het stopcontact.
 • Gebruik nooit twee of meer verlengsnoeren aan elkaar.

Elektrische apparaten als wasdrogers, haarföhns en broodroosters zijn gevoelig voor stof en kunnen daardoor kortsluiting veroorzaken. Houd deze apparaten goed schoon om een elektra storing te voorkomen.

Elektricien, loodgieter of slotenmaker nodig?

Voor problemen met uw elektra, sloten en verstoppingen neemt u contact op met SOS Snelservice. Onze specialisten zijn binnen enkele uren aanwezig om u te helpen.

 

Bel de elektricien bij kortsluiting

Heeft u last van kortsluiting? Bel dan de elektricien om uw elektra storing snel te verhelpen. SOS Snelservice is 24/7 bereikbaar en is binnen enkele uren ter plaatse in Amsterdam en omstreken om uw kortsluiting te verhelpen.

S.O.S. Snelservice
Rhoneweg 28
1043 AH Amsterdam
020 616 6464

Accepteer de marketing-cookies om deze kaart te bekijken. Klik hier.
Naam*
Emailadres*
Telefoonnummer*
Vraag of opmerking*

We wijzen je op onze Privacy- en cookieverklaring.