Help! Het doucheputje is verstopt – SOS Snelservice

Geplaatst op

Nadat u het ellendige geluid van uw wekker heeft weggedrukt en de moed heeft verzameld om de lakens van u af te trekken, loopt u op blote voeten naar de douche. U draait de warmtekraan op standje maximaal en neemt ruimschoots de tijd om rustig te ontwaken. Dan hoort u op een gegeven moment het volume toenemen van een druppelend geluid. U kijkt naar beneden en ziet dat de douche overloopt: een vervelend begin van de dag!

Een verstopt doucheputje zorgt voor nare luchtjes. In veel gevallen kunt u de verstopping echter zelf verhelpen:

Oorzaken verstopt doucheputje

De meest voorkomende oorzaak van een verstopt doucheputje zijn haren en mineralen uit zeep of hard water. Na een aantal douchebeurten blijven zeepresten en haren in de afvoer haken en vormen ze een prop die er op een bepaald moment voor zorgt dat de afvoer verstopt raakt.

Geen ontstopper in huis?

Wacht tot het water van de douche is weggelopen. Maak daarna het rooster van het doucheputje open. Ziet u de boosdoener gelijk? Haal het vuil dan uit het putje. Gebruik anders een zaklamp om goed te zien wat de verstopping veroorzaakt. Een ijzeren kledinghanger of ijzerdraad buigt u om, zodat deze in de afvoer past. Draai de kledinghanger rond in de afvoer en haal hem weer op. Op deze manier kunt u haren of ander vuil uit het putje verwijderen. Dit werkt het beste als u een haakje maakt aan het uiteinde van de kledinghanger. Herhaal dit proces tot u op een gegeven moment geen vuil meer naar boven haalt.

Ontstopper

Als het niet lukt om het doucheputje met een kledinghanger te ontstoppen, kunt u een vloeibare gootsteenontstopper gebruiken. Gebruik hiervoor geen chemische ontstoppers, maar heet water met een soda-oplossing. Soda is namelijk ook een goedwerkend middel als u wilt ontstoppen. Daarnaast is het niet schadelijk voor het milieu, in tegenstelling tot chemische ontstoppers. Daarnaast kan de chemische variant een kunststof afvoerpijp beschadigen. Als u een vloeibare gootsteenontstopper gebruikt, moet u het middel even laten inwerken. Wacht daarom minimaal een half uur voor u de vloeibare ontstopper met water wegspoelt.

Verstopping voorkomen

U kunt een verstopt doucheputje het beste voorkomen door regelmatig de haren uit het putje te verwijderen en na het douchen nog even met heet water na te spoelen. Verder kunt u een fijnmazig rooster over de afvoer plaatsen, die u na een douchebeurt schoonmaakt. Op deze manier komen er geen materialen in de afvoer die voor een verstopping kunnen zorgen.

Komt u er niet uit?

Last van een verstopping en lukt het niet om het zelf te ontstoppen? Onze specialisten zijn snel ter plaatse. Neem contact op met SOS Snelservice door te bellen naar 020 616 6464.

© 2024 Alle rechten voorbehouden | Powered by iClicks