Oma weet het beter

Geplaatst op

Oma weet het beter. Ze geeft SOS Snelservice zeven praktische tips omtrent veelvoorkomende huishoudelijke problemen. Doe er uw voordeel mee.

Huishoudelijke tips van oma

Een verstopt toilet of vieze luchtjes in huis: iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken. Omdat deze huishoudelijke problemen van alle tijden zijn, heeft oma in haar leven veel handige tips verzameld om de problemen snel op te lossen. Hieronder geeft oma u daarom zeven handige tips om de meest voorkomende huishoudelijke problemen gemakkelijk op te lossen.

1. Stinkende afvoerputjes

De afvoer kan gaan stinken als er langere tijd geen water door stroomt. Er staat dan te weinig water in het putje, wat de stank veroorzaakt. Oma adviseert een beetje olie in het afvoerputje te schenken om dit tegen te gaan. De olie vormt een blijvend laagje vocht.

2. Waterverspilling

Oma adviseert een emmer onder de douche te zetten als u gaat douchen. Zo kunt u het koude water opvangen terwijl u wacht tot het water warm is. Dit koude water kunt u dan elders in huis weer gebruiken, bijvoorbeeld voor de planten in de vensterbank.

3. Verstopte gootsteen voorkomen

Sommige zaken uit oma’s tijd zijn tegenwoordig weer hip, zoals koffiezetten met een percolator. De koffiedrab die overblijft kunt u door de gootsteen spoelen; dit schuurt op een natuurlijke manier de afvoerpijp weer schoon.

4. Vieze luchtjes

Rare luchtjes in huis laat oma verdwijnen door diepe borden op de verwarming te zetten. Vul deze met schoonmaakazijn en eventueel wat citroenolie. De damp vangt de vieze luchtjes op. Daarom stinkt het nooit bij oma.

5. Sanitair schoonhouden

Oma zegt dat een oude panty een handig hulpmiddel is voor het schoonmaken van sanitair. Ook kan autopoets helpen om het bad en de douche weer te laten blinken.

6. Verstopt toilet

Bij een verstopte wc geeft oma het advies om eerst door te spoelen tot het water hoog staat. Vervolgens dient u een aantal keer vlug de wc-borstel op en neer te bewegen en snel eruit trekken. Zo loopt het obstakel met het toiletwater weg en heeft u geen ontstopper nodig.

7. Vochtvreters

Oma heeft verschillende tips om een vochtige ruimte droog te krijgen, bijvoorbeeld bij vochtplekken. Zo kan het helpen een bak met kattengrit neer te zetten, of droge rijst in combinatie met zout. Oma herinnert zich ook dat een liksteen voor een koe kan helpen vocht op te nemen. Zo is de ruimte snel weer droog.

 

Toch een loodgieter nodig?

Mocht u ondanks de tips van oma tóch een loodgieter nodig hebben, dan staan de professionals van SOS Snelservice dag en nacht voor u klaar. Bel 020 616 6464 voor een afspraak.

© 2024 Alle rechten voorbehouden | Powered by iClicks