Regen in Nederland

Geplaatst op

Nederland staat bekend als regenland. Jaarlijks valt er gemiddeld 800 mm regen. Dat betekent dat onze riolering op volle toeren moet draaien om al het regenwater te verwerken. Maar wat houdt dit in voor uw eigen riolering en wat kunt u doen? Daar gaan we in dit blog verder op in.

Wat kunt u doen?

Het riool kan in een uur tijd 30 mm regen verwerken. Dat zijn 3 emmers water per vierkante meter. Desondanks komt het regelmatig voor dat het water op straat blijft staan. Wanneer de riolering het niet aankan, moeten de wegen het extra water tijdelijk opvangen. Op deze manier wordt er voorkomen dat het regenwater de huizen binnen loopt. Echter is dit niet altijd het geval. Er zijn een aantal manieren om wateroverlast te voorkomen.

Houdt de probleemstukken in de gaten

Help de gemeente door probleemgebieden in de gaten te houden en tijdig aan te geven dat het erger wordt. Maak bijvoorbeeld foto’s en geef dit aan de gemeente. Zij kunnen dan maatregelen nemen om de overlast op te lossen.

Wateroverlast bij uw inrit

Is uw inrit lager gelegen dan de weg, dan heeft u een vergrote kans op wateroverlast. Wanneer het hard regent en het riool het overtollige water niet kan verwerken, dan kan het gebeuren dat water uw garage of kelder in loopt. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat de goot voor de inrit groot genoeg is om het water weg te laten lopen. Indien dit niet het geval is, is het van belang dat de goot vergroot wordt.

Onjuiste aansluiting in de kelder

Een wasmachine in de kelder of souterrain is handig, maar wanneer deze niet goed is aangesloten kan het er voor zorgen dat, bij een flinke regenbui, uw kelder door de wasmachineafvoer volloopt. Het water van de straat zorgt namelijk voor een grote druk op het riool en daardoor kan het dus zo zijn dat het rioolwater via uw putje of wasmachineafvoer uw kelder of souterrain in loopt. Schakel een specialist in om dit te controleren en het probleem op te lossen.

Heeft u problemen met de riolering of wilt u weten meer weten. Wij van SOS Snelservice helpen u graag met uw rioleringsproblemen. Kijk op de loodgieter pagina voor meer informatie en de mogelijkheden.

© 2024 Alle rechten voorbehouden | Powered by iClicks