Tips om uw huis herfstklaar te maken

Geplaatst op

U merkt dat de herfst weer in aantocht is: dagen worden korter en de temperatuur daalt. Het is stilte voor de storm. De hoogste tijd om het huis op orde te maken voordat je door de bladeren de stoep niet meer ziet.

1. Controleer het huis op kitnaden, afvoerleidingen en kranen

Het is aan te raden om naden, leidingen en kranen elk half jaar grondig te (laten) controleren op scheurtjes, vlekken of andere gebreken. Zo signaleert u problemen tijdig en bespaart u uzelf een hoop overlast.

2. Sluit buitenkranen af

Water zet uit als het bevriest. Daarom is het belangrijk om te zorgen dat de buitenleidingen geen water meer bevatten. Tap daarom de buitenkraan volledig af voordat het gaat vriezen. Hiermee voorkomt u dat uw waterleidingen niet bevriezen. Alleen de kraan afsluiten is niet voldoende.

3. Voorkom condensvorming

In de herfst zult u de ramen vaker sluiten door slecht weer. Hierdoor ontstaat condensvorming. Vochtoverlast kan ook van binnenuit komen en daarom is het belangrijk dat u goed ventileert. Schaf daarom een luchtontvochtiger aan. Deze zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid op het juiste peil blijft.

4. Controleer het dak

U kunt nattigheid voorkomen door het dak te controleren op verschoven dakpannen. Heeft u een dakkapel? Controleer of er sneetjes of gaatjes in de loodslabben zitten, want dit veroorzaakt lekkage. Maak tijdens deze controle gelijk de dakgoot schoon: zo voorkomt u dat de regenpijp verstopt raakt. Tip: schaf een boldraadrooster aan om verstopping van de regenpijp tegen te gaan.

5. Check de radiatoren

Als uw radiator aan de bovenkant minder warm is dan aan de onderkant, dan zit er lucht in en is het nodig om de radiator te ontluchten. Door de radiator te ontluchten kost het een cv-installatie minder moeite om het huis te verwarmen en voorkomt u vervelende tikkende geluiden. Daarnaast dient u tijdens het ontluchten direct te checken of er veel lucht in de cv-installatie zit. Dit is een manier om te signaleren of u een lekkage heeft. Veel lucht in de cv-installatie kan betekenen dat er een lekkage zit in de leidingen. Poets de radiatoren vervolgens goed schoon. Hiermee voorkomt u nare geurtjes.

Doe uw voordeel met deze tips, zodat u de herfst met open armen kunt ontvangen! Heeft u ondanks deze tips toch een loodgieter nodig? Neem contact op met SOS Snelservice via 020 616 6464 of mail naar info@sossnelservice.nl!

© 2024 Alle rechten voorbehouden | Powered by iClicks