Tips om waterlekkage te voorkomen

Geplaatst op

Water dat langs de muren stroomt of een kelder die blank staat: voor veel mensen is waterlekkage een regelrecht ramp. Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet om deze problemen te voorkomen.

  • Wanneer het buiten weer kouder wordt en de temperaturen onder nul dalen raden wij u aan om uw buitenkranen af te sluiten om vorstschade te voorkomen. Dit kunt u doen door het aftapkraantje open te draaien, zodat de leiding kan leeglopen.
  • Gaat u binnenkort op vakantie? Vergeet dan niet om uw waterleiding af te sluiten. Wanneer er toch iets gaat lekken terwijl u weg bent, blijft dit in ieder geval beperkt tot het water dat in de leiding zit.
  • Controleer na een hevige regenbui of storm altijd de dakgoten en regenpijpen. Door deze schoon te maken wanneer zij vol met bladeren zitten, kunt u een verstopping voorkomen.
  • Ook condens kan schade in uw woning aanrichten. Laat daarom uw huis goed isoleren en vergeet niet regelmatig te ventileren. Vindt u het te fris om een raam te openen? Dan kan een ventilatierooster uitkomst bieden.
  • Controleer regelmatig de kitnaden van uw badkamer of keuken. Wanneer deze naden loslaten of schimmelvorming vertonen is het belangrijk om ze zo snel mogelijk te vervangen.
  • Bij het ontstoppen van de afvoer kunt u chemische ontstoppingsmiddelen beter links laten liggen. Deze middelen zijn zo agressief dat zij lekkage kunnen veroorzaken. Een goedkope en minder schadelijke oplossing om uw afvoer te reinigen is soda en azijn. Schep een kopje vol met soda en giet dit in de verstopte afvoer. Giet daarna een scheutje azijn in de afvoer en spoel de soda en azijn weg met heet water.
  • Wast u vaak op 30 graden? Laat één keer per maand uw wasmachine op een hoge temperatuur draaien om te voorkomen dat zeepresten zich tegen het leidingwerk van de wasmachine afzetten. Draai bijvoorbeeld een keer een  handdoekenwas op 60 graden.
  • Laat uw cv-ketel jaarlijks controleren en reinigen door een erkend installateur. Zo verkleint u de kans op lekkages.

Hebben deze tips niet geholpen en heeft u toch last van waterlekkage? Schakel de specialisten van SOS Snelservice in door te bellen naar 020 – 616 6464.

© 2024 Alle rechten voorbehouden | Powered by iClicks