Uw afvoer verstopt?

Geplaatst op

Verstoppingen van de afvoer zijn een groot probleem voor veel huiseigenaren. Of het nou om de keuken, het toilet of de doucheafvoer gaat, in alle drie de gevallen is het niet gewenst. Ook rondom het huis kunnen verstoppingen ontstaan, denk daarbij bijvoorbeeld aan de regenpijp. Maar hoe ontstaan deze verstoppingen precies en hoe worden ze opgelost?

Het ontstaan van een afvoerverstopping

Een verstopping in de leidingen kan diverse oorzaken hebben, bij een verstopping in de regenpijp is de oorzaak vaak de natuur. Denk daarbij aan opstuivend zand, bladeren die de afvoer inwaaien of restafval vanaf de straat. Een verstopping in de keuken wordt vaak veroorzaakt door etensresten en andere producten die door de afvoer worden gespoeld.

De keuken wordt elke dag gebruikt en het is dan ook logisch dat er regelmatig afval/etensresten in de afvoer terecht komen. Op een gegeven moment hoopt dit zich op en ontstaat er een verstopping. Omdat de diameter van deze afvoer niet erg groot is deze ook nog eens extra gevoelig voor verstoppingen. Een verstopping in de afvoer van de douche kan erg vervelend zijn, het water stroomt niet meer weg en voor dat je het weet overstroomt de douchecabine. Het gevolg is een natte badkamervloer, zo’n verstopping wil je het liefst dan ook snel verhelpen. De verstopping in de douche kan o.a. ontstaan door haren, vetten die van het lichaam afkomen en ander vuil dat van het lichaam wordt afgespoeld. Verstoppingen in de douche kunnen hardnekkig zijn en wij raden dan ook aan om altijd een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen, zo weet u zeker dat u echt van de verstopping afkomt.

Het oplossen van een afvoerverstopping

De specialisten van SOS Snelservice gebruiken verschillende technieken om een verstopping op te lossen, de gebruikte methode hangt met name af van ernst van de verstopping. Enkele technieken die onze specialisten gebruiken zijn bijvoorbeeld: verstoppingen uitzuigen en speciale machines gebaseerd op veertechniek. Deze machines zijn er in verschillende soorten en maten om zo de meest hardnekkige verstoppingen op te lossen. De specialisten van SOS Snelservice hebben allemaal een specialistische opleiding gevolgd om uw problemen zo efficiënt en professioneel mogelijk op te lossen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van SOS Snelservice of over afvoerverstoppingen? Neem dan contact met ons op of kijk op de volgende pagina: https://www.sossnelservice.nl/loodgieter-amsterdam/afvoer-verstopt

© 2024 Alle rechten voorbehouden | Powered by iClicks