Wereld Loodgietersdag

Geplaatst op

Loodgieters krijgen vaak niet de erkenning die ze verdienen. Ze worden vaak stereotype weggezet, maar daardoor vergeten we nog wel eens dat de loodgieter een onmisbare rol in onze maatschappij heeft. Daarom heeft de World Plumber’s Council (de opper-loodgietersorganisatie) 11 maart uitgeroepen tot Wereld Loodgietersdag.

Op deze dag staan we allemaal stil bij hoe belangrijk het werk van de loodgietersindustrie eigenlijk is. Want vergis u niet: naast het opruimen van uw verstopte poeptoilet vervult deze industrie ook een vitale functie in het schoonhouden van publieke sanitaire voorzieningen, zoals riolen en waterzuiveringen. En we weten natuurlijk allemaal hoe belangrijk dat is. Op deze Dag vinden daarom onder andere campagnes plaats waarin het belang van goed loodgieterswerk wordt uitgelegd. Daarnaast kunt u veel rapporten verwachten over de huidige staat van de loodgietersbranche.

De Wereld Loodgietersdag is opgericht in 2010, na de aardbeving in Haïti. Loodgieters hebben toen een belangrijke rol gespeeld in het opbouwproces door goede sanitaire voorzieningen aan te leggen voor de slachtoffers. Daarmee hebben ze waarschijnlijk veel ziektes voorkomen.

Meer informatie over deze Wereld Loodgietersdag is te vinden op http://www.worldplumbingday.org/.

© 2024 Alle rechten voorbehouden | Powered by iClicks